ZUBOTEHNIČKI LABORATORIJ

Panta rhei!

Uporedo sa razvojem Novodenta kao centra za dentalnu estetiku i implantologiju radili smo i na razvoju i unaprijeđenju našeg zubotehničkog laboratorija. Danas se možemo pohvaliti da smo implementirali najnovija dostignuća iz ovog domena u našem proizvodnom procesu. Proces digitalizacije je maksimalno primijenjen što je dovelo do podizanja kvalitete i brzine rada, a greške svelo na minimum.

Izvrsnost bez kompromisa

Naši vješti tehničari pomno vode računa o svim, pa i najmanjim detaljima kako bi osigurali da dobijete izvrstan proizvod iznimne kvalitete.

Iskusni tehničari

Više od 30 godina naš tim kombinira najnovije tehnologije i tradicionalnu izradu kako bi osigurao da naši pacijenti dobiju proizvod vrhunske kvalitete.

Istinsko partnerstvo

Prilagođavanje i udobnost jednako su važni kao i estetska privlačnost, te zbog toga nastojimo osigurati da svaki aspekt našeg rada bude savršen.

Tehnologije zadnje generacije

U našem laboratoriju se s ponosom možemo pohvaliti CAD-CAM mašinom renomirane njemačke tvrtke Imes Icore. Ovo je prva i jedina mašina ove vrste koja je opremljena da radi sve vrste zubotehničkih radova 24h dnevno svih sedam dana u sedmici.

Panta rhei, rekao je Heraklit, što u prevodu znači: „Samo je mijena stalna“. Brzina i intezitet promjena koje se dešavaju u području stomatologije sa aspekta inovacija i poboljšanja materijala i tehničkih rješenja za pacijente tjeraju nas da se konstantno usavršavamo kako bi našim pacijentima mogli ponuditi samo najbolje na tržištu. To traži ujedno i konstantna nova ulaganja i odricanja. S obzirom na položaj našeg tržišta spram nekih drugih svjetskih centara nije nimalo lahko držati korak sa primjenom svih noviteta iz svijeta dentalne industrije.

Pa ipak, uvjerili smo se nebrojeno puta da tu vrstu našeg truda i stremljenja ka izvrsnosti naši pacijenti prepoznaju zato što nam se uvijek iznova vraćaju i ne samo to nego su i sami promotori naših usluga te nam putem preporuke dovode nove pacijente bilo da su oni njihova rodbina, prijatelji ili samo topla preporuka.

Materijali koji se koriste u tehnici su renomiranih svjetskih dentalnih proizvođača poput: VITA-e, Bego, Ivoclara, Schick, Bredent…i mnogih drugih koje bi bilo teško sve pobrojati. Na ovaj način smo kroz rigoroznu selekciju materijala i aparata izbjegli mogućnost korištenja materijala koji imaju alergijsko djelovanje na organizam ili neki drugi vid štetnog djelovanja na zdravlje pacijenta.

U pripremi je i uvođenje „AKAZ“ sertifikacije iz područja zdravstva kako u radu ordinacije tako i u radu tehnike koja je pandan sertifikaciji „TUV standardima“ i osigurava provođenje najviših standarda u radu.

AKAZ certifikacija će biti garant svim korisnicima usluga NOVODENT-a, da su sve procedure vezane za sprovođenje stomatoloških zahvata, kao i pripremu kako materijala tako i instrumenata prošle rigorozne mjere, koje uključuju AKAZ pravila. To znači za pacijenta da ima maksimalnu sigurnost sa medicinske strane (održavanje aparata, uredno servisiranje, poštovanje najviših higijenskih standarda…). U procesu certifikacije kompletno osoblje mora proći obuku i trening. Planirano je da naša ordinacija bude prva na kantonu iz oblasti stomatologije koja će biti nosilac ove certifikacije.

Individualan pristup

Pokrivamo sve vrste
usluga u stomatologiji

Radikalni rezultati

Minimalno invazivan tretman
prema našim pacijenitma

Višegodišnje iskustvo

Preko 10 godina iskustva
u oralnoj hirurgiji i implantologiji

Stalna edukacija

Kontinuirana edukacija
naših doktora i sestara

Vrhunska tehnologija

Stalno ulaganje u nove tehnologije
za dobrobit naših pacijenata

Kvalitet usluga

Predanost kvalitetu
naših usluga

Strogi protokoli

Strogi protokoli sterilizacije i
dezinfekcije kao i njihove kontrole

Naše osoblje

Veoma ljubazno osoblje
i ugodan ambijent

Garancija

Garancija na naše radove,
kao i na sve materijale

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja javite nam se!