NOVODENT GARANCIJA

Važna stavka pri odabiru stomatologa

Garancija je obično zanemarena od strane pacijenta prilikom odabira stomatološke ordinacije. Po našem mišljenju to je jedna od iznimno značajnih stavki koja razlikuje jednu stomatološku ustanovu od druge. Novodent garantuje za sve pružene usluge. Također, garantujemo da je naše osoblje kvalifikovano te da su tehnološka struktura, prostor i oprema legalno autorizovani.

Novodent Tuzla daje garanciju na radove i ona nije ista za sve vrste radova. Garancija traje zavisno od izvedbe rada. U nastavku pogledajte stomatološke usluge na koje dajemo garanciju. 

Ispune (zubne plombe)

GARANCIJA: 2 godine

Mobilni tehnički radovi (akrilatne i vizil proteze)

GARANCIJA: 2 godine

Krunice / Navlake (bezmetalne i metalkeramičke)

GARANCIJA: 5 godina

Viniri / Ljuspice / Fasete

GARANCIJA: 5 godina

Garancija na zubne implantate

Stomatološko implantološki centar Novodent Tuzla daje “doživotnu garanciju” na ugrađene implantate firme BTI. Znači ovaj vid garancije se odnosi isključivo na implantat ili pripadajuće komponente. To znači da implantat ili nadogradnja ne smije da doživi oštećenje (pucanje, lom, otkidanje sloja…) tokom svog korištenja u ustima pacijenta. Na tehničku ispravnost implantata važi doživotna garancija. Tehnički radovi u vidu krunica na implantatima podliježu pod uobičajeni garantni rok trajanja za krunice koji iznosi 5 godina.

Seal of "Quality Assurance 2021"

grants the status of “BTI Recognized Centre”

Šta sve pacijenti moraju zaodovoljiti za garanciju

Da bi garancija na radove kao što su mostovi, krunice, viniri bila valjana potrebno je da su ispunjeni slijedeći uslovi:

  • Pacijenti moraju održavati adekvatnu higijenu zuba i usne duplje u cjelini po uputama stomatologa. Upute mogu da variraju od pacijenta do pacijenta jer se razlikuje status mekih i tvrdih tkiva kod pacijenata, kao i kod prehrambenih i životnih navika
  • Protetske nadoknade ne smiju biti ostećene kao rezultat djelovanja nekih trauma (tuča, sudar, pad, udarac…) ili dodatnim naknadnim neadekvatnim stomatološkim tretmanom
  • Stabilnost mostova i samih zuba ne smije biti dovedena u pitanje ukoliko u međuvremenu dođe do nastanka neke od bolesti gingive ili kosti koje mogu dovesti do značajne redukcije kosti

Mi koristimo “BTI” implantate  firme BTI Biotechnology Institute iz Španije koji spadaju po svojoj kvaliteti i protetskim rješenjima u sami vrh ponude implantata na svjetskom tržištu. O kvalitetu implantata firme BTI govori najbolje procenat uspješnosti prihvatanja implantata nakon ugradnje koji iznosi 99,8%. Vrijeme oseointegracije je vrijeme proteklo nakon ugradnje implantata do momenta nastavka radova na njima tj. njihovog opterećenja. U toku tog vremena je predviđeno da dođe do potpunog “srastanja” implantata sa okolnom košću. Ukoliko ovaj uslov bude ispunjen u potpunosti što se da dodatno provjeriti na više načina (RTG snimkom, kontrolom posebnim instrumentom “Osstel Mentorom”, vizuelno nakon otkrivanja implantata), u tom slučaju uzima se pretpostavka da je implantat integrisan u cjelini i da mu je osiguran preduslov za trajanje. U slučaju nepotpune oseointegracije tj. odbacivanja implantata pacijent ne snosi nikakve dodatne troškove.

Naravno dužina trajanja radova koji su podržani implantatima zavisi pored ugradnje i od nekoliko drugih faktora: zdravstvenog stanja u cjelini, stanja higijene nakon ugradnje implantata, pušenja. Svaki pacijent koji nosi neki od radova podržan implantatima mora se obavezati na povremene kontrole minimalno jednom godišnje jer se određena stanja koja nepovoljno djeluju na implantat i destruktivno na kost mogu blagovremenim djelovanjem otkloniti.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja javite nam se!