zubni implantati

Priprema za zubni implantat – Ključni koraci i informacije koje trebate znati

U ovom članku želimo podijeliti s vama sve što trebate znati o pripremi za zubni implantat. Naš stručni tim stomatologa osigurat će vam sveobuhvatne informacije o ključnim koracima i detaljima koji će vam pomoći u ostvarivanju zdravog i uspješnog procesa ugradnje zubnih implantata. Vaša oralna higijena je naš prioritet, stoga ćemo vam pružiti sve relevantne informacije kako biste bili dobro obaviješteni prije započinjanja ovog postupka.

Šta je zubni implantat?

Zubni implantat ili zubni implantati su inovativna metoda zamjene izgubljenog zuba koja omogućuje trajno rješenje za vaše oralno zdravlje. Implantat se sastoji od titanskog vijka koji se postavlja u čeljust, a zatim se na njega montira protetski nadomjestak, poput krunice ili mosta. Ova inovativna tehnologija pruža iznimno prirodan izgled i funkcionalnost, čime vam omogućuje da se ponovno osjećate samouvjereno u smijehu i žvakanju hrane.

Ključni koraci u pripremi za zubni implantat

1. Temeljita dentalna procjena

Prvi korak u pripremi za zubni implantat je temeljita dentalna procjena. Naš stručni tim stomatologa provest će sveobuhvatne preglede vaše usne šupljine, čeljusti i okolnih tkiva kako bi utvrdio je li ugradnja implantata pravi izbor za vas. Tokom ove faze bit će napravljeni rendgenski snimci, digitalne slike i otisci vaših zuba kako bismo dobili detaljan uvid u stanje vašeg usnog sustava.

2. Planiranje tretmana

Nakon dentalne procjene, slijedi faza planiranja tretmana. Naš stručni tim će koristiti podatke koje su dobili kako bi se izradio individualni plan liječenja koji je prilagođen vašim specifičnim potrebama. Ovaj plan obuhvata detalje o broju implantata potrebnih za vaš slučaj, vrsti protetskog nadomjestka, kao i vremenskom rasporedu postupka.

3. Priprema usne šupljine

Prije same ugradnje implantata, važno je osigurati da je vaša usna šupljina spremna za postupak. To može uključivati liječenje parodontalnih bolesti, vađenje oštećenih zuba ili izravnavanje čeljusti. Naš tim će osigurati da sve potrebne pripremne radnje budu obavljene prije nego što se započne s postupkom ugradnje implantata.

4. Ugradnja zubnog implantata

Nakon što je vaša usna šupljina pripremljena, slijedi faza ugradnje zubnog implantata. Ovaj postupak se obično izvodi pod lokalnom anestezijom kako bi se osigurala minimalna nelagoda. Stomatolog će pažljivo postaviti implantat u čeljust i osigurati da je pravilno integriran s okolnim tkivima. Nakon toga slijedi razdoblje zarastanja, tijekom kojeg implantat povezuje s kosti.

5. Postavljanje fiksnog protetskog nadomjestka

Kada se implantat potpuno integrira s kosti, dolazi do faze postavljanja protetskog nadomjestka. Ovaj korak uključuje izradu digitalnih slika i otisaka vaše usne šupljine kako bi se izradio protetski nadomjestak koji će se savršeno uklopiti s vašim preostalim zubima. Naš stručni tim stomatologa pažljivo će prilagoditi i postaviti protetski nadomjestak na implantat kako bi osigurao prirodan izgled i funkcionalnost.

Zdravstvene prednosti zubnih implantata

Ugradnja zubnih implantata ima brojne zdravstvene prednosti koje je važno istaknuti:

  1. Poboljšana funkcionalnost žvakanja hrane.
  2. Očuvanje okolnih zuba.
  3. Sprječavanje gubitka kosti u čeljusti.
  4. Poboljšanje govora i izgovora.
  5. Povratak samopouzdanja i estetskog izgleda osmijeha.

 

Često postavljana pitanja za temu zubni implantati u našem centru

Zubni implantati i cijena u Tuzli?

Cijena fiksnog proteznog rada na tri zubna implantata na gornjoj vilici iznosi 5000KM.

Zubni implantati cijena u BiH

Ugradnja BTI zubnog implantata sa nadogradnjom i metalokeramičkom krunicom u našoj ordinaciji iznosi 1700KM.

Koliko košta fiskna proteza na dva implantata na donjoj vilici?

Cijena ugradnje dva zubna implantata sa fiksnom protezom na donjoj vilici iznosi 4000KM.

Najbolji stomatolog za zubne implantate u Tuzli?

Implantolog sa provjerenim referencama i opsežnim iskustvom je važna stavka u procesu implantiranja. Mora odgovoriti na nekoliko važnih pitanja:

  • Kolika mu je stopa uspjeha?
  • Koliko zubnih implantata uradi godišnje?
  • Prati li trendove u ugradnji zubnih implantata?
  • Delegira li složene poslove specijalistima?

Kompletan vodič za najboljeg stomatologa za zubne implantate u Tuzli možete pronaći na našoj web stranici klikom na ovaj link.

Zaključak

Ugradnja zubnih implantata je inovativno rješenje za zamjenu izgubljenih zuba koje pruža trajnu funkcionalnost i estetiku. Slijedeći ključne korake u pripremi za zubni implantat, možete osigurati uspješan postupak i dugoročne rezultate. Naš stručni tim stomatologa stoji vam na raspolaganju kako bi vam pružio sveobuhvatne informacije i vrhunsku stomatološku njegu tijekom cijelog procesa. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili želite zakazati besplatne konsultacije, slobodno nas kontaktirajte.

Tagovi
Podijeli online
Prethodni / Slijedeći Post