Regeneracija tkiva

BTI ENDORET

PRGF plazma bogata faktorima rasta

PRGF – Endoret je prva tehnika bazirana na dobijanju 100% autolognog koncentrata faktora rasta (dobijenog iz vlastite krvi pacijenta), a primjenjuje se u svrhu regenerativnog djelovanja na različita tkiva. Ova jednistvena i sigurna tehnika prepoznata je u cijelom svijetu i patentirana od strane BTI Biotehnološkog instituta. Regenerativna medicina je postigla revoluciju u potrazi za novim načinima terapije. Naše tijelo sadrži plazmu i milione trombocita bogate faktorima rasta sa sposobnošću regeneracije i reparacije tkiva.

regeneracija tkiva, novodent tuzla

Regeneracija tkiva

Endoret PRGF tehnologija (plazma bogata faktorima rasta) odvaja faktore rasta iz pacijentove krvi koji efikasno pomažu u procesu zacjeljivanja i regeneracije tkiva. Iz oblasti dentalne medicine, Endorent PRGF tehnologija postaje sve prihvatljivija metoda u provođenju terapijskih postupaka. Endoret PRGF tehnologija pomaže u procesu zacjeljivanja i regeneracije, naprimjer nakon procesa uklanjanja zuba. Također omogućava obnavljanje izgubljene koštane mase što ujedno omogućava da se sačuvaju zubi u situacijama u kojima je vađenje/uklanjanje zuba bilo jedino moguće rješenje.

Kada je riječ o implantologiji, faktori rasta ubrzavaju proces oseointegracije tj. skraćuju vrijeme srastanja implantata sa košću, a mogu pomoći i pri zaustavljanju povlačenja zubnog mesa. PRGF je prva tehnologija na tržištu koja je 100% autogena. Kada se uklanjaju oštećeni ili bolesni zubi, PRGF tehnologija je pokazala da ubrzava proces ozdravljenja, smanjujući neugodnost koju pacijent osjeća nakon uklanjanja zuba. Studije su pokazale mnogo brži period oporavka u usporedbi sa mjestima koja nisu tretirana sa Endoret PRGF tehnologijom.

BTI Endoret PRGF tehnologija

Prednosti i potencijali PRGF tehnologije

Potencijal ove tehnologije proizilazi iz globalnog efekta faktora rasta iz trombocita koji, između ostalog, uključuje VEGF, FGF, PDGF, TGF-B, EGF, IGF-I. i PRGF. Zbog izuzetne sigurnosti i učinkovitosti, PRGF tehnologija je jedini tretman koji ima licencu u EU za svako područje primjene (dentalna medicina, dermatologija, estetska hirurgija itd..). Ova jedinstvena tehnologija je svjetski priznata i patentirana od strane BTI Biotehnološkog instituta. Tokom 15 godina liječenja i studija nisu primijećeni neželjeni učinci ove tehnologije.

U dentalnoj medicini, Endoret PRGF tehnologiju koristimo:

  • Nakon uklanjanja zuba
  • Kod implantološkog zahvata za regeneraciju u okolini implantata
  • U oralnoj hirurgiji za regeneraciju koštanih defekata
  • Za liječenje parodontalnih bolesti

Endogena Regenerativna Tehnologija – BTI Endoret PRGF

Primjenom Endoret PRGF tehnologije u dentalnoj medicini postižemo slijedeće:

  • Brže zacjeljivanje rana
  • Smanjen rizik od infekcija
  • Smanjen rizik od postoperativnih komplikacija
  • Smanjenje upala tretiranih područja

Primjena Endoret PRGF tehnologije u svim oralno-hirurškim i implantološkim zahvatima je ono što čini razliku između Novodenta i drugih ordinacija.

Kako funkcioniše Endoret PRGF tehnologija?

Kada imamo ranu uzrokovanu nekom vrstom ozljede, naše tijelo oslobađa i šalje proteine iz krvne plazme na ozlijeđeno područje. Ti proteini stimulišu proces regeneracije oštećenog tkiva. Uz pomoć Endoret PRGF tehnologije, mala količina krvi uzima se od pacijenta iz koje se dobija plazma postupkom centrifuge te se plazma odvoji od bijelih i crvenih krvnih stanica. Krv se centrifugira i obrađuje kako bi se dobili proteini potrebni za regeneraciju tkiva. Ti se proteini zatim primjenjuju na području gdje je regeneracija potrebna. Nakon odvajanja od preostalih komponenti krvi, plazma se ubrizgava na područje iz kojeg je izvađen zub.

Faktori rasta pospješuju i proces prihvatanja ugrađenih implantanata te se zbog toga ova tehnologija koristi i kod ugradnje.  Kod primjene PRGF tehnologije ne postoji rizik od odbacivanja. Sve formulacije Endoret PRGF tehnologije imaju bakteriološki učinak, naročito u periodu od 4 sata nakon primjene. Više od 700.000 pacijenata tretirano je u više od 20 zemalja, bez ikakvih prijavljenih nuspojava. Nuspojava i odbacivanja nema jer su materijali od pacijenta tj. nema nikakvog stranog tijela. Jednom kada se terapijska doza primijeni na području liječenja, proces oporavka se ubrzava.

Zakažite besplatan pregled

Unesite Vaše kontakt informacije
Razlog Vaše posjete
Pitajte doktora

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zakažite besplatan pregled

Unesite Vaše kontakt informacije
Razlog Vaše posjete
Pitajte doktora

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.