SVE NA JEDNOM MJESTU

Sve dentalne usluge pod jednim krovom

Uvijek se trudimo koristiti najnoviju dostupnu stomatološku tehnologiju kako bismo bili sigurni da ćete dobiti ugodnu, efikasnu i vrhunsku oralnu njegu. Također vjerujemo u edukaciju naših pacijenata kako bi oni sami mogli preuzeti proaktivnu ulogu u održavanju i/ili poboljšanju svog oralnog zdravlja. Današnja moderna tehnologija pruža mnogo izbora liječenja. Dopustite nam da vam poslužimo i da vam pokažemo zašto svi stomatološki centri nisu jednaki.

OPŠTA STOMATOLOGIJA

Opšta stomatologija podrazumijeva redovne preglede kod stomatologa kojima se spriječava nastanak karijesa, bolesti gingive, kao i drugih oboljenja zuba.

IMPLANTOLOGIJA

Implantologija je moderna grana oralne hirurgije koja se bavi zamjenom jednog ili više zuba koji nedostaju u usnoj šupljini, te pruža rješenja za sve oblike bezubosti.

PARODONTOLOGIJA

Parodontologija je zasebna specijalistička grana stomatologije koja se bavi prevencijom, dijagnostikom kao i liječenjem oboljenja koja zahvataju parodoncijum.

ORALNA HIRURGIJA

Oralna hirurgija sadrži širok spektar hirurških zahvata u oralnoj šupljini: vađenje zuba i korijena zuba, podizanje sinusa, nadoknada kosti, implantati i sl.

REGENERACIJA TKIVA

Obzirom da se smatra kako je meko tkivo ključ za spriječavanje prodora bakterija ka implantatu, ovoj grani dentalne medicine posvećuje se sve veća pažnja.

DENTALNA ESTETIKA

Estetska stomatologija je disciplina koja uključuje izbjeljivanje zuba, keramičke ljuskice (veneers), bezmetalne krunice, čišćenje i poliranje zuba.

DJEČIJA STOMATOLOGIJA

Posebnu brigu posvećujemo našim najmlađim pacijentima i važnosti očuvanja zdravlja mliječnih zuba, s ciljem prevencije oštećenja trajnih zuba.

ORTODONCIJA

Grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zubi i odnosa među čeljustima. Ortodont ravna zube i čini Vaš osmijeh lijepim i privlačnim.

ENDODONCIJA

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi liječenjem korijenskih kanala zuba tj. liječenjem mekih tkiva zuba, te terapijom patoloških procesa u pulpi.

Tim iskusnih profesionalaca

Novodent okuplja multidisciplinarni tim renomiranih stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom u naučnom i praktičnom radu. Neprekidnim ulaganjem u znanje te sudjelovanjem na brojnim međunarodnim kongresima i edukacijama, pacijentima osiguravamo najbolja moguća rješenja moderne stomatologije.

MEĐUNARODNA PRIZNANJA

Ponosni članovi evropskih asocijacija​

NOVODENT je član Evropske asocijacije za oseointegraciju (EAO), vodećeg udruženja na polju stomatološke implantologije u Evropi, čime članovi NOVODENT tima imaju pristup najnovijim istraživanjima na polju oseointegracije i pravo učešća na naučnim skupovima u oblasti zubne implantologije.
NOVODENT je član Međunarodnog tima za implantologiju (ITI), vodeće akademske organizacije posvećene promociji edukacije temeljene na naučnim dokazima i istraživanjima na području implantologije.
NOVODENT je član Evropskog saveza estetske stomatologije (ESCD, vrsnog strukovnog udruženja sa klubovima u zemljama širom Evrope.
NOVODENT je član njemačkog Saveza za stomatološku implantologiju (DGZI), najstarijeg specijalističkog implantološkog saveza u Evropi.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja javite nam se!