najbolji stomatolog za ugradnju zubnih implantata u Tuzli i kako ga odabrati

Najbolji stomatolog za ugradnju zubnih implantata u Tuzli i kako ga odabrati?

Najbolji stomatolog za ugradnju zubnih implantata u Tuzli i kako ga odabrati? Pripremili smo detaljan vodič, pozivamo vas da ga pročitate prije nego što se odlučite za ugradnju zubnih implantata u Tuzli.

Ugradnja zubnih ili dentalnih implantata je velika odluka i trebate uzeti dovoljno vremena da skupite sve relevantne informacije. Zubni implantati predstavljaju vremenski i financijski izdatak. Važno je da budete sigurni da je vaše oralno zdravlje u dobrim rukama, a vrijeme i novac ispravno utrošeni. Zubni implantati koji su dobro urađeni, unaprijedit će kvalitet vašeg života, ali ako su izvedeni loše, možete završiti sa još gorom situacijom od početne. Implantolog sa provjerenim referencama i opsežnim iskustvom je važna stavka u procesu implantiranja.

Uz brzi napredak tehnologije i konstantne promjene u dizajniranju zubnih implantata, načinima ugradnje, kao i materijalima, stomatolozi mogu imati različita znanja u implementiranju istih. Zbog toga je važno da se prije svega informišete prije početka radova.Ztoga smo pripremili nekoliko važnih pitanja na koja trebate dobiti prilikom odabira stomatologa za ugradnju zubnih implantata u Tuzli.

1. Koliko dugo se stomatolog bavi ugradnjom implantata?

Iskustvo u radu je vrlo bitna stavka kod implementiranja zubnih implantata. Zbog toga je važno da odmah na početku razgovora postavite ovakvo pitanje.

2. Koliko zubnih implantata ugradi godišnje?

Vaš stomatolog bi trebao redovno ugrađivati implantate, ovakvi zahvati bi trebali činiti većinu njegovog posla.

3. Koja mu je stopa uspjeha?

Stopa uspjeha zubnih implantata je visoka, oko 92% , ali kod manje iskusnog implantologa može biti niža.

4. Kakvo fomalno obrazovanje i trening stomatolog ima? Ulaže li kontinuirano u svoje znanje i pristupa tečajevima, kongresima, raznim edukacijama?

Pitajte za nazive edukacija, datume, trajanje i gdje su ih stekli. Njegove kvalifikacije trebale bi biti odobrene i podržane od strane profesionalnih udruženja. Postupci ugradnje zubnih implantata neprestano napreduju i trebate stomatologa koji je u toku s novom tehnologijom i razvojem u industriji.

implantati, najbolji stomatolog za ugradnju implantata

5. Koliko je postupaka nadogradnje kosti stomatolog obavio?

Da bi zubni implantat bio uspješan, pacijent mora imati dovoljno kosti u čeljusti. Ako vam je potrebna nadogradnja kosti, što je često slučaj s implantatima, ključ uspjeha je pronaći stomatologa s odgovarajućim treningom i kirurškim iskustvom.

6. Delegira li složene ili teške slučajeve drugim specijalistima?

Ponekad bi mogao biti potreban specijalist za provođenje složenih hirurških tretmana za teške slučajeve. Svaki stomatolog treba biti svjestan svojih ograničenja. Implantologija objedinjuje oralnu hirugiju, parodontologiju i protetiku pa osoba koja se bavi implantologijom mora imati znanja iz svih tih disciplina ili sarađivati sa specijalistima iz tih područja.

7. Objašnjava li vam stomatolog detaljno postupak ugradnje implantata?

Važno je da stomatolog dobro i jasno komunicira sve faze zahvata te pruži sve relevantne informacije. Ne ustručavajte se postavljati i „najgluplja“ pitanja ako vas nešto brine. Dobar implantolog će vam rado odgovoriti na sva pitanja.

8. Kolike su cijene postupka implantiranja i da li je stomatolog unaprijed iskren u vezi troškova?

Opsežni zahvati kao što su implantologija i protetika mogu imati neke dodatne, nepredviđene troškove u procesu, ali dobar stomatolog će vas u startu upoznati sa planom troškova i naglasiti činjenicu da može doći do dodatnih troškova.

9. Koju vrstu  implantata stomatolog koristi?

Selekcija i upotreba provjerenih brendova koji su duži niz godina prisutni na tržištu znači i veću šansu uspjeha, kao i garancija da ćete u budućnosti moći doći do zamjenskih dijelova ukoliko bude potrebe.

Za naše radove dajemo garanciju, na stranici Garancija možete se detaljnije informisati.

zubni implantati tuzla

10. Nudi li stomatolog garanciju na implantate?

Važno je da se raspitate koju garanciju vaš stomatolog nudi na zubne implantate, kao i šta ona pokriva. Sa ugrađeniom implantatom morate dobiti knjižicu implantata koja sadrži serijski broj kao i sve relevantne podatke o implantatu koji ste ugradili.

11. Radi li stomatolog samo ugradnju implantata ili se bavi i protetskim dijelom rada?

Ovo je veoma važno da znate kako biste se pripremili za potencijalni odlazak drugom stomatologu za protetski dio posla. U našem centru u Tuzli možete uraditi i jedno i drugo.

12. Koje predoperacijske provjere stomatolog obavlja?

Ugradnja implatata zahtijeva vruhunsku preciznost. Veoma je bitno da stomatolog traži od vas sve medicinske podatke, napravi snimku zuba i detaljan stomatološki pregled.

Za naše prve pacijente obezbijedili smo besplatni stomatološki pregled. 

13. Ima li stomatolog portfolio koji vam može demonstrirati?

Od stomatologa zatražite fotografije prije i poslije zahvata. Fotografije ranijih slučajeva mogu vam pomoći da sami stvorite sliku o vještinama i sposobnostima stomatologa.

14. Da li vas je stomatolog uputio da se i samostalno informirate o implantatima?

U ordinacijama možete dobiti razne brošure i članke sa informacijama koje su vam potrebne. Internet i knjižnice također mogu biti izvor informacija, uz neke upute što i gdje tražiti.

15. Koje je radno vrijeme stomatologa i ordinacije u kojoj radi?

Bitno je da provjerite mogućnost usklađivanja svog slobodnog vremena sa stomatologom.

16. Koliko dugo se čeka na zahvat ili prijem pacijenta?

Provjerite koliko se u prosjeku čeka na slobodni termin, i hoće li se stomatolog posvetiti dovoljno i detaljno vama kao pacijentu.

17. Kako izgleda ordinacija u kojoj stomatolog radi?

Je li ordinacija čista, uredna, moderno opremljena? Je li zadovoljava sve higijenske standarde. Ovo je veoma bitno kako ne zaradili neku infekciju. Važno je da vaš stomatolog koristi savremene tehnologije kako biste bili sigurni da je u korak sa tehnologijom i trendovima u stomatologiji i implantologiji.

Stomatološka klinika i implantološki centar Novodent Tuzla

18. Je li lako doći do ordinacije u kojoj stomatolog radi?

Posebno za pacijente koji dolaze iz drugih gradova, veoma je bitno da stomatolog ima dobar pristup ordinaciji, je li blizu autobuska stanica, te ima li olakšan pristup zgradi u kojoj se ordinacija nalazi.

Možemo se pohvaliti da se nalazimo u blizini glavne autobuske stanice u Tuzli, imamo obezbijeđen parking za sve naše pacijente.

19. Ljubaznost osoblja?

Nije bitna samo stručnost ili karakter stomatologa, važno je da su i stomatološke sestre pristupačne i prijatne. Posebno kog operativnih zahvata jer svi pacijenti se žele osjećati sigurno, opušteno i dobro zbrinuto.

 


 

Cijene ugradnje zubnih implantata u Tuzli

Za sve naše buduće pacijente pripremili smo online cjenovnik za ugradnju zubnih implantata u našem stomatološko implantološkom centru u Tuzli. Budite slobodni da nas kontaktirate kako bismo mogli zakazati besplatan prvi pregled i konsultacije. 

Okvirne cijene ugradnje zubnih implantata možete pronaći ovdje. 

O prednostima ugradnje zubnih implantata pisali smo u ranijem blog postu, isti možete pročitati klikom. na link ispod:

Dentalni implantati – idealno rješenje ako vam nedostaje jedan ili više zuba

Tagovi
Podijeli online
Prethodni / Slijedeći Post