Metalokeramičke krunice

primjerusluge

Metalokeramičke krunice predstavljaju standardnu ponudu u izradi fiksnih protetskih radova. Njima se mogu nadomjestiti pojedinačni zubi ili više zuba u vilici. Sastoje se iz 2 dijela: metalnog kostura i keramikom presvučenog sloja. Zahvaljujući metalnom kosturu mogu da premoste veće razmake pri izradi mostova nego što je to slučaj sa bezmetalnom keramikom. Tako je na primjer moguće napraviti most (zavisno od zuba nosača) koji može da sadrži i do 3 međučlana ( npr. zub očnjak spojiti sa drugim molarom u jednu cjelinu odnosno most).

Metalkeramičke krunice: Stanje prije i nakon tretmana

Prikay stanja prije izrade metalokeramičkih krunicaStanje nakon fiksiranja rada metalkeramickih krunica

Naše metalokeramičke krunice posjeduju ekskluzivnu 5 godišnju garanciju

Ukoliko ste zainteresovani za naš tretman izrade metalokeramičkih krunica molimo vas da putem telefona ili emaila stupite u kontakt sa nama kako bi vam zakazali inicijalni termin. Na tom terminu ćemo pregledati i ocijeniti stanje vaših zuba, uraditi potrebne snimke, saslušati vaše želje i očekivanja vezano za izgled konačnog rješenje i na kraju predložiti vam rješenje koje je izvodivo u vašoj situaciji.

Cijena ovog tretmana je 30 KM i ukoliko prihvatite predloženo rješenje novac koji ste platili za pregled će vam biti refundiran nakon izrade rada.

Slučaj 1

Pacijentica je nezadovoljna stanjem svojih zuba u frontu. Stare velike neadekvatne navlake na ''trojkama'', prednje ''jedinice'' blago povijene ka unutra. Umrtvljeni zubi neadekvatne boje sa više plombi. Predložena terapija je izrada 10 metalokeramičkih navlaka. Urađeno je pripremno liječenje dva zuba na kojima je bio proces, selektivno brušenje zuba ''jedinica i trojki'' u svrhu ispravljanja jedinica i smanjenje volumena trojki. Čišćenje kamenca i poliranje zuba u donjoj vilici. Trajanje radova 2 mjeseca, 8 dalazaka.

metalkeramika sl 1 1metalkeramika sl 1 2

Slučaj 2

Pacijent je nezadovoljan stanjem svojih zuba u frontu. Opšte stanje je slijedeće, zubi su nepravilno poredani, desni centralni sjekutić nikad nije ni izrastao što dodatno otežava izradu estetike u frontu, gingivna linija je različitog nivoa. Selektivnim brušenjem se obuhvata 5 zuba u frontu. Konačni rezultat je bio više nego zadovoljavajući za pacjenta.

metalkeramika sl 1 1metalkeramika sl 1 2

Slučaj 3

Pacijent se javlja nezadovoljan stanjem zuba u frontu. Zbog izražene prirodne uskosti gornje vilice nastale su ortodontske anomalije koje je pacijent želio korigovati ali bez dugotrajnog nošenja aparata za ispravljanje zuba. Selektivnim brušenjem 6 prednjih zuba, navlakama dovodimo sve zube u frontu u pravilan raspored u luku.

metalkeramika sl 1 1metalkeramika sl 1 2

Slučaj 4

Pacjent ima želju da promijeni stanje svojih zuba. Želio je da ukloni međuprostore između gornjih zuba i da postigne veći stepen harmonije. Terapija uključuje: parodontološki tretman, brušenje 10 zuba, konsolidacija zagriza i estetike u gornjoj vilici putem 10 metalokeramičkih krunica.

metalkeramika sl 1 1metalkeramika sl 1 2

Slučaj 5

Ovdje imamo prikaz pacjenta koji je abradirao (potrošio) svoje zube tokom niza godina. Želja mu je bila izrada 12 krunica i poboljšanje estetike zubnog niza čemu mu je i udovoljeno.

metalkeramika sl 1 1metalkeramika sl 1 2

Slučaj 6

Pacjent u frontu ima zube sa različitim problemima. Neki od njih su endodontski tretirani, neki presvlačeni kompozitom, neki abradirani.... terapija 10 krunica u frontu.

metalkeramika sl 1 1metalkeramika sl 1 2

kontakt footer

designer17