Izbjeljivanje zuba

u4

Zdravi zubi koji su požutjeli s godinama ili zamrljani od kafe, crnog vina ili pušenja obično dobro reagiraju na izbjeljivanje. Bilo da se odlučite za Beyond inoffice profesionalni sistem izbjeljivanja, ili za više ekonomičniji kit za kućno izbjeljivanje, učinak je jednako dobro. Takođe postoji i "Top-up gel" koji se isporučuje za održavanje rezultata.

Beyond inoffice profesionalni sistem nudi kompletan tretman izbjeljivanja u jednoj posjeti. Cjelokupan tretman traje oko 90tak minuta i uključuje slijedeće radnje:

  • profesionalno čišćenje kamenca i poliranje zuba
  • pjeskarenje zuba
  • 3 tretmana izbjeljivanja zaredom po 15 minuta sa nanošenjem gela i osvjetljavanjem
  • uklanjanje gela za izbjeljivanje, nanošenje zaštitnog gela sa kalcijem preko obrađenih površina zuba

Izbjeljivanje zuba: Situacija prije i nakon tretmana

izbjeljivanje_sl_2_1.jpgizbjeljivanje_sl_2_2.jpg

Paket za kućno izbjeljivanje možete kupiti kod nas u ordinaciji i sami izvršiti izbjeljivanje kod kuće. Ovdje se radi o materijalima koji su slabije koncentracije i nisu opasni za samostalni tretman izbjeljivanja bez profesionalne pomoci stomatologa. Istina ovakvo izbjeljivanje se provodi u više seansi i traje više dana. Efekti ovakvog izbjeljivanja su slabiji nego kod jednoseansnog izbjeljivanja u ordinaciji ali se samo izbjeljivanje može češće ponavljati. Zavisno od koncentracije izbjeljivača koja ide od 5% do 30% tretmani traju 2-5 dana i traju 30 minuta do 2 sata dnevno. Upute ćete dobiti od svog stomatologa. Kućno izbjeljivanje u koncentraciji 10% se može koristiti kao pomoćno sredstvo za održavanje rezultata nakon jednoseansnog izbjeljivanja koje ste proveli u ordinaciji.

Ukoliko ste zainteresovani za naš tretman izbjeljivanja molimo vas da putem telefona ili emaila stupite u kontakt sa nama kako bi vam zakazali termin.

Slučaj 1

izbjeljivanje_sl_1_1.jpgizbjeljivanje_sl_1_2.jpg

Primjer jednoseansnog izbjeljivanja "Beyond" metodom. Zubi bjelji za 12 nijansi.

Slučaj 2

izbjeljivanje_sl_2_1_1.jpgizbjeljivanje_sl_2_2_1.jpg

Izbjeljivanje "Beyond" metodom. Jednoseansno. Zubi bjelji za 8 nijansi.

kontakt footer

designer17